SERVICII
DentMedica

Endodontie - Beneficiaza de solutii eficiente

Această ramură a stomatologiei este reprezentată de tratamentele de la nivelul rădăcinii dintelui și ceea ce se află în interiorul rădăcinii- nervii dintelui.
Dacă există o durere puternică din cauza nervului care suferă, endodontul va interveni pentru a trata această problemă, fie printru-un tratament clasic de canal, fie prin tratament endodontic la microscop.

La clinica noastră, avem mai mulți medici pe această ramură, dintre care și doi medici care lucrează la microscop.

Ca să vă putem explica mai bine la ce referă un asemenea tratament, trebuie să vă explicăm câteva lucruri despre anatomia dintelui. Acesta este alcătuit din mai multe straturi: smalț, dentină si pulpa dintelui.

Nervul este bogat în vase sangvine și terminații nervoase, responsabile de formarea dintelui în erupția pe locul său pe arcadă. După ce dintele este format, pulpa dintelui și-a făcut rolul aproape în totalitate, dar atunci când o carie va apărea, tot ea va încerca să oprească evoluția cariei către nerv. Pulpa dentară poate fi eliminată dacă se impune, însă fără să fie și dintele afectat.
Acesta este tratamentul endodontic și poate fi realizat la microscop sau, după caz, cu ajutorul laserului.

DentMedica
DentMedica

Când se recomandă un tratament endodontic?

  • Stoparea evoluției unei carii care a ajuns la nivelul nervului și dintele doare.
  • Refacerea tratamentului - un tratament efectuat necorespunzător duce la afectarea țesutului, durere și disconfort. Poate apărea o umflătură la nivelul gingiei dintelui, dar și a unei fistule prin care se încearcă drenajul infecției spre exterior.
  • Pregătire pentru faza pre-protetică- pentru a ne asigura că nu se vor dezvolta afecțiuni ale dinților pe care se vor aplica coroane. Tratamentele mai vechi de canal sunt refăcute dacă există riscul de infectare a țesutului periapical sau a canalului radicular.
  • Este necesar dacă pacientul are o carie profundă care a reușit să distrugă smalțul și dentina, ajungând la nerv. Această inflamație a nervului se numește pulpită. Pulpita poate fi acută (dureri de intensitate mare, apoi sub formaă de pulsații- în faza purulentă), sau cronică (disconfort la presiune și în timpul masticației).

Cât costă un tratament endodontic?

Aceasta este o întrebare des întâlnită, însă prețul este cuprins într-un anumit interval și poate fi stabilit în funcție de mai mulți factori, precum:

  • Numărul de rădăcini ale dintelui : monoradicular- adică are o singură rădăcină sau pluriradicular- mai multe rădăcini sau mai multe canale într-o singură rădăcină.
  • Utilizarea miscroscopului
  • Cât este de distrus dintele
 

Doare tratamentul de canal?

Medicina actuală este foarte avansată. Dacă existau reticențe în a merge la dentist pentru că vor fi urmări adânci din cauza durerii resimțite, nu mai este cazul.
Anestezia locală făcută chiar și la cei mai sensibili dintre pacienți, are efect sigur, iar disconfortul este minimizat. Dacă până acum te-a împiedicat durerea, îți reamintim că punem preț pe fiecare pacient în parte și ne asigurăm că îi oferim tratamente la cele mai înalte standarde, și.... desigur, fără durere.

DentMedica
DentMedica

Tratament de canal la copii

Cariile pe dințișorii de lapte avansează foarte repede, iar copiii nu simt durerea aceea de carie profundă ca și un adult. Ce este diferit? Obturația de canal. Materialul utilizat la copii trebuie să se resoarbă din canal odată cu resorbția rădăcinilor, ca să nu fie împiedicat dintele de lapte să se miște și să cadă, odată ce dintele definitiv este gata să erupă.

Această variantă este de preferat extracției dentare, ajutând la menținerea spațiului pentru dintele definitiv.

 

Cum poți evita complicațiile?

  • Consultul periodic pentru a descoperi posibilele afecțiuni ale dinților
  • Alegerea unui medic endodont cu experiență
  • Alegerea unei clinici dotate cu tehnologie modernă, microscop și instrumentar rotativ.
  • Efectuarea radiografiei dentare la recomandarea medicului

Ce trebuie să știi înainte să vii pentru un tratament?

  • Pentru ca anestezia să își facă efectul, este preferabil să reduci consumul de cafea înainte de procedură
  • Un tratament la cele mai înalte standarde nu se face rapid.
  • Anestezia este obligatorie în cazul pulpitei acute, dar dacă nervul este „mort”- acest lucru se poate vedea în urma radiografiei și a testelor, atunci nu este nevoie să se facă anestezie.
  • Toată procedura poate dura chiar și 2 ore, în funcție de complexitatea dintelui și de distrucția coronară. Medicul trebuie să vă comunice aceste detalii.
  • Sensibilitatea dentară după tratament este normală. Disconfortul poate dura mai mult la unele cazuri.
  • Fumatul este contraindicat. Studiile arată că un fumător are nevoie de mai multe intervenții și tratamente decât un nefumător.
  • Nu se recomandă să mâncați imediat după procedură. Dacă simțiți amorțeală după anestezie, sunt șanse să vă mușcați obrazul sau limba.




Incercam sa va reconectam la Server...






Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare.





Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare.

Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙